(Siden er under opdatering, marts 2023)

Herunder kan du læse nogle af de seneste nyheder vedrørende omdannelsen af Amtssygehuset:

Aarhus Byråd har onsdag aften godkendt endnu et salg på Amtssygehuset. Den store, centrale sengebygning skal bevares og moderniseres, så den historiske bygning vækkes til live igen.

Det vindende projekt balancerer den svære opgave at bevare og transformere sengebygningen, hvor mange aarhusianere har været indlagt gennem årene, til moderne og velfungerende boliger. Samtidig opføres to nye, moderne u-formede boligkarréer med respekt for historien.

Samlet skabes cirka 430 nye hjem i de tre bygninger til både unge, ældre og børnefamilier i centrum af Aarhus. Det bidrager til den igangværende forvandling af området fra sygehus til et mangfoldigt bykvarter.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Karréprojekt i røde tegl tilpasset områdets karakteristiske arkitektur bliver omdrejningspunktet i det første arealsalg på Amtssygehuset. Projektet indeholder også en dagligvarebutik, mens ikonisk kiosk bevares.

Byrådet godkendte onsdag aften det første arealsalg på Amtssygehuset. Karréprojektet, der opføres på hjørnegrunden mellem Tage-Hansens Gade og Viborgvej, bliver det første projekt i Udviklingsplan for Amtssygehuset, som over tid skal omdanne det tidligere sygehus til boligkvarter.

Projektet indeholder cirka 200 lejligheder med boliger til både familier, ældre og unge, som dermed får hjem centralt i Aarhus. Byggeriet indeholder også en dagligvarebutik og to detailbutikker i stueplan mod Viborgvej.

Læs hele pressemeddelelsen her.