historie og vision

Grunden på Tage-Hansens Gade er knap 68.000 m2, svarende til 16 x Store Torv. Området har været bebygget siden 1935, hvor Amtssygehuset flyttede fra Ingerslevs Boulevard til den nye placering på Tage-Hansens Gade, og stedet er præget af de oprindelige bygninger, som er af høj arkitektonisk kvalitet. Der er gennem tiden foretaget flere tilbygninger, der delvist slører de oprindelige akser, og som har indskrænket det tidligere parkanlæg betydeligt.

Amtssygehuset ligger i rekreative omgivelser omkranset af Botanisk Have, Den Gamle By og Vestre Kirkegård. Infrastrukturelt er grunden centralt placeret mellem Ringgaden, Viborgvej og Silkeborgvej. Der er kort afstand til midtbyens mange tilbud og til flere af byens største uddannelsesinstitutioner. Med denne fantastiske placering i byen, er der perfekte forudsætninger for at skabe et nyt, centralt midtbykvarter i høj kvalitet.

Visionen

Udviklingsplanen for det nye bykvarter er under udarbejdelse under en vision med fem pejlemærker:

• By- og livskvalitet for beboere i alle aldre
  • Samtænkning af historie, moderne byudvikling og arkitektur
  • Bæredygtighed
  • Borgerinddragelse
  • Midlertidighed

Du kan læse hele visionen udfoldet her:

Grunden på Tage-Hansens Gade er knap 68.000 m2, svarende til 16 pladser på størrelse med Store Torv. Området har været bebygget siden 1935, hvor Amtssygehuset flyttede fra Ingerslevs Boulevard til den nye placering på Tage-Hansens Gade, og stedet er præget af de oprindelige bygninger, som er af høj arkitektonisk kvalitet. Der er gennem tiden foretaget flere tilbygninger, der delvist slører de oprindelige akser, og som har indskrænket det tidligere parkanlæg betydeligt.

Byens gamle Amtssygehus skal forvandles til et mangfoldigt bykvarter, som er særlig attraktivt for børnefamilier. En moderne bydel, der dyrker fællesskabet og en bæredygtig udvikling,  samtidig skal det være en bydel, der viderefører stedets historie og de sundhedsfremmende idealer om lys, luft og bevægelse, som sygehuset er bygget på.

Visionen for udviklingen af Amtssygehuset består af fem pejlemærker:

• By- og livskvalitet for beboere i alle aldre
  • Samtænkning af historie, moderne byudvikling og arkitektur