Grunden på Tage-Hansens Gade er knap 68.000 m2, svarende til 16 pladser på størrelse med Store Torv. Området har været bebygget siden 1935, hvor Amtssygehuset flyttede fra Ingerslevs Boulevard til den nye placering på Tage-Hansens Gade, og stedet er præget af de oprindelige bygninger, som er af høj arkitektonisk kvalitet. Der er gennem tiden foretaget flere tilbygninger, der delvist slører de oprindelige akser, og som har indskrænket det tidligere parkanlæg betydeligt.

Amtssygehuset ligger i rekreative omgivelser omkranset af Botanisk Have, Den Gamle By og Vestre Kirkegård. Infrastrukturelt er grunden centralt placeret mellem Ringgaden, Viborgvej og Silkeborgvej. Der er kort afstand til midtbyens mange tilbud og til flere af byens største uddannelsesinstitutioner. Med denne fantastiske placering i byen, er der perfekte forudsætninger for at skabe et nyt, centralt midtbykvarter i høj kvalitet.

Den sidste patient forlod Amtssygehuset i september 2018 efter 83 års hospitalsdrift. Aarhus Kommune opkøbte området fra Region Midtjylland med ambitionen om at bevare og omdanne området til et nyt, mangfoldigt bykvarter midt i Aarhus.

Du kan læse meget mere om Amtssygehusets historie på amtssygehusarkivet.dk. 

 

I august 2016 indsamlede Aarhus Stadsarkiv i samarbejde med Teknik og Miljø, Aarhus Kommune en lang række af genstande, billeder og erindringer om byens gamle Amtssygehus hos aarhusianerne. Læs sygehuserindringerne og se billederne her.